De motorfietsverzekering

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Tweewielers (BA) is VERPLICHT voor elk motorvoertuig dat van de openbare weg gebruik maakt. Ze dekt materiële en lichamelijke schade die door derden geleden wordt bij een ongeval dat door het voertuig veroorzaakt wordt.

De verzekering BA Tweewielers dekt de verzekeringnemer, de eigenaar en elke geoorloofde bestuurder met een geldig rijbewijs, ongeacht of dat nu tijdelijk of definitief is. De verzekering geldt in België en in de landen die op de groene verzekeringskaart vermeld zijn.

De Burgerlijke Aansprakelijkheid is niet meer dan het wettelijke minimum. Ze slaat alleen maar op de aansprakelijkheid en niet op de schade die uw motorrijwiel geleden heeft en ook niet op de geschillen als gevolg van een ongeval.

De verzekeringsmaatschappijen bieden echter wel verschillende opties aan, zoals pechbijstand, juridische bijstand (in geval van een geschil krijgt u juridische bijstand), de bestuurdersverzekering (die u vergoedt wanneer u gekwetst raakt, zelfs als u in fout bent) of de bescherming tegen diefstal en brand.

De meeste maatschappijen bieden zeer aantrekkelijke voorwaarden voor de motorfietsverzekering als u al bij hen verzekerd bent voor een voertuig met vier wielen.

Opmerking: de wettelijke leeftijd om in België met een motorfiets te mogen rijden, is 16 jaar. Omdat het verzekeringscontract alleen door een volwassene ondertekend kan worden, wordt het opgesteld in naam van de wettelijke vertegenwoordiger van het kind met die laatste als begunstigde.

Mis niks van het Belgische motornieuws!

Schrijf je in op de newsletter van moto.be

Hoe me informeren over de uitschrijving en het gebruik van mijn gegevens?